En grönare förening

Tisdagen den 10 September började med mycket nerver tidigt på morgonen. Det var stora förväntningar i alla fall hos mej.

Jag tyckte att det skulle vara roligt att dela med mej om hur dagen var. Hur förberedelserna såg ut och all planering som ligger bakom en sån här kväll. Vi är nu 8 stycken väldigt engagerade personer i styrelsen. Alla har varit delaktiga på olika sätt i planeringen. Redan i våras började det med att på ett styrelsemöte, bestämma hur vi ville fira föreningens 30-års dag. Vi var eniga om att John Taylor var ett väldigt intressant inslag denna kväll. Så vi bestämde datum och kontaktade John. Till vår stora lycka så var han ledig tisdagen den veckan vi frågat efter. Fantastisk tur. Nästa styrelsemöte började vi så smått att planera hur kvällen skulle se ut. Nelson Garden och Styragården tillfrågades. Planscherna skrevs ut, kvällen lades ut på Tingsryds Evenemangsida, bidrag söktes av kommunen, vinster köptes in och funderades ut. Vi blev intervjuade av tidningen. När kvällen närmade sej, fick vi tyvärr avslag av kommunen på bidraget vi sökt. Pengarna var slut i deras budget. Men vi nöjde oss inte med detta, utan vände oss till Sparbanken Eken i Ryd för sponsring och där fick vi napp.

Den 10 september samlade de flesta av oss i styrelsen kl 13.00. Vi delade upp dagens sysslor så vi inte skulle missa något och sedan körde vi igång.

Bilen var fullastad med mat och vinster. Pia, Eeva och Birgitta gjorde alla goda mackor. Sigbritt och Ona fixade med vinstbordet. Jag ( Nettan )Britta och Gunilla tog oss an att dekorera och duka. Det skulle även fram bord till våra utställare.

Lagom uppvärmda och goa, så hade vi allt under kontroll vid 18.00, när de första besökarna började komma. Det var så otroligt roligt att se att så många kom denna kväll. 60 % av besökarna var inte medlemmar. Vi fick in några nya medlemmar och det är alltid roligt. Totalt var vi ca 128 personer när alla är inräknade. Fantastiskt.

John Taylor hade tid att gå runt lite innan föredraget.
” Mitt liv som trädgårdsmästare ”

Under föredraget fick vi följa Johns resa genom sitt yrkesliv. Det var mycket intressant att lyssna på. Humor och glädje. Det var även tid att ställa frågor under föredraget.

Vi möttes av många leende och fikasugna efter föredraget. Jag hoppas att alla var nöjda och glada när dom gick hem. Mätta, fulla med ny inspiration och förhoppningsvis en vinst från vårt fina vinstbord.

För oss i styrelsen och även några hjälpsamma medlemmar, var kvällen inte riktigt slut ännu. Disk, städning och undanplockning stod kvar på schemat. 22.20 och 7700 steg senare, låste vi dörrarna efter oss. Jag ( Nettan ) som kör en bit var lagom mör när jag 23.23 stannade bilen hemma i Lönsboda.


Tack alla för att ni kom och firade med oss. // Styrelsen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

PÅ GÅNG!
  • No Events Available
AEC v1.0.4
KATEGORIER
ARKIV
KOMMENTARER

Copyright Urshults trädgårdsförening © 2012. All Rights Reserved.

Design DBK i Ryd